beats by dre cheap

NEKI NOVI PRIJATELJI...

Da vam malo pisem o mojim novim prijateljima. Za ovo vrijeme koje me nije bilo hodao sam tj. vozao sam nekim gradovima, selima...i upoznavao ljude, njihove price, nade, tuge...s nekima se sprijateljih zestoko, s drugima onako...sve u svemu dobro je.

Ima lik u gradicu u Hecegovini ala ja. Ranjen 3 puta, tu smo negdje godinama, porodican covjek sa diganozom PTS-a. Svaki Boziji dan tresne do podne bar polovku loze uz nake tablete da mu zastite jetru. U podne ga odvedu kuci, malo se poigra sa djecom, legne spavati i kad se probudi oko 5 popodne ode u garazu i popravlja Spaceka iz '76 godine. Svjestan je on da ga nikada nece napraviti al' ga on ispuni. Uvacer opet polovka i tako to traje od '96-te. Gledam ga pa kontam lijepo mu je, veseo je, ima sunca dosta u godini, lozu sam pece, neki sitni biznis dovoljan da prehrani porodicu i napravi dovoljno loze. Odem ja onako beze, da ga posjetim pa mu se osmijeh razlije po njusci, bas mu drago kad me vidi. Ne pricamo o ratu, sranju, znamo ponekad samo piti i slusati rock. I pravo nam dobro.

Drugi lik je iz Vukovara. Nakav ratni heroj. Zivi s materom u predgradju na privatnom rancu. Prvi put kad ga upoznah pokaza mi ranc ( nekadasnja konoba sa dosta baste i drveca okolo, prelijepo ) i mjesto gdje stoji kljuc. Kaze... kad god te put nanese a mene nema, otvori sebi, pojedi i popij sto nadjes, spavaj, radi sta hoces al pazi ko svoje. Mene kupio za sva vremena. Jednom sam dosao s mojima na parti kluba u kojem je on. Moji otisli u nedelju kuci ja ostao do utorka. Kaze mi...Bosanac ako ostajes i dalje daj da te prijavim na adresu. Ludak. Bio je kod mene nedavno, prvi put nakon zavrsetka sranja, ubili se ko zivotinje, bilo nam joj.

 Pisat cu vam i o ostalima al' ne mogu vise danas. Neki drugi put kad me pisalica spuca. Do tad'...ostajte mi zdravi i pametni...

SVI SPECIJALCI 1991-1996 U BIH
http://bihspecijalci.blogger.ba
25/03/2012 09:33